Zomeractiviteit

In het kort

Tijdens de zomervakantie, van 6 juli – 16 augustus, zal ik iedere dinsdag, woensdag en donderdag een sportieve zomeractiviteit voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar oud draaien. Tijdens deze middag zijn we lekker buiten, zijn we actief aan het leren en maken we nieuwe vriendjes. Dit doen we door middel van verschillende sport- en spelactiviteiten.

Op de dinsdag en donderdag draai ik deze zomeractiviteit op de buitenvelden van KZ bij Topsportcentrum De Koog. In de laatste week van juli en de eerste twee weken van augustus komt daar Sportpark Poelenburg bij. Met de voetjes lekker het zand in bij Beachvolleybalvereniging Silicium.

Een middag duurt 3,5 uur, van 13:00 tot 16:30 zijn je kinderen onder de pannen. Dit is niet alleen door bezig te zijn maar er is ook een pauze moment waar een gezonde snack geserveerd zal worden. En tussendoor is er uiteraard voldoende mogelijkheid tot het nemen van slokjes water.

Om er een geslaagde zomer van te maken draai ik deze activiteit de gehele zomervakantie! Op beide locaties, en zelfs de gehele reeks, is je kind natuurlijk van harte welkom.

Springende kinderen op een springkussen

De zomeractiviteit

Wat houdt de activiteit precies in?

Het idee van deze zomeractiviteit is ontstaan omdat er door de corona veel mensen waarschijnlijk niet op vakantie zullen gaan. Dus blijven we thuis en zitten we misschien zelfs wel alleen maar binnen. Met deze activiteit gaan we juist lekker naar buiten. Het draait om het leren van de juiste motorische vaardigheden, actief leren en bezig zijn op sociaal gebied. Daar ligt de focus op tijdens deze zomeractiviteit.

Op basis van de sporten volleybal, korfbal, voetbal, tennis en nog veel meer gaan er sport en spel activiteiten gespeeld worden. Het oefenen van de volgende soort vaardigheden op beweeggebied staan centraal:

  • – Mikken
  • – Scoren
  • – Rollen
  • – Gooien
  • – Vangen
  • – Springen
  • – Bewegen
  • – Reactievermogen


En er zijn er nog veel meer die naar voren zullen komen. Dit zijn de vaardigheden die elk kind zo snel mogelijk goed onder de knie moet krijgen.

Hoe ziet een middag er dan in het kort uit.

Om 13.00 zijn alle aangemelde aanwezig en beginnen we met het doornemen van wat regels en daarna een gezamenlijk dansje. Na dit dansje kunnen de kinderen de verschillende sporten en spelletjes spelen, onder begeleiding natuurlijk.

Om 15.00 is er een pauze waarbij de kinderen drinken krijgen en een gezonde snack. Na deze pauze wordt er tot 16.30 nog door gesport en gespeeld. De ouders halen de kinderen op maar houden zich bij het ophalen van de kinderen uiteraard aan de regels die gesteld zijn vanwege de corona.

Kosten en Aanmelden

Ik bied deze middag aan om ondanks de coronacrisis en de daarbij horende maatregelen er toch een leuke vakantie van te maken.

Aanmelden gaat per enkele les. In het aanmeldformulier kan je aangeven of je voor één middag of voor meerdere middagen wil boeken. Een middag meedoen kost dus geld. Voor het gevraagde bedrag krijgt je kind niet alleen de genoemde sport en spel activiteiten maar ook een gezonde snack met drinken tussendoor. Een eigen flesje water is in deze tijd wel heel erg aan te raden zodat de kinderen tussendoor uit hun eigen fles voldoende water kunnen drinken. Wat je als ouder zijnde per les moet betalen is afhankelijk van de aantal keren dat je kind aanwezig is en wat het totaal bedrag dan omgerekend is per les.

Wil je jouw kind aanmelden of wil je een vraag stellen dan kan dit door het invullen van het aanmeldformulier, door te mailen naar anouk@ballsports.nl of door te bellen naar 06-22304072.

Geef bij het aanmelden aan voor welke dag en datum (en dus ook locatie) je jouw kind aanmeld. In verband met de inkopen van de gezonde snack en de voorbereiding van de lessen is de deadline per week op maandag voor 13:00.

Let op: Per les zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wees er dus snel bij en plan zo nodig vooruit.

Data:

dinsdag 29 juli13:00 – 16:30 Topsportcentrum de Koog
donderdag 31 juli13:00 – 16:30Topsportcentrum de Koog
dinsdag 4 augustus13:00 – 16:30Topsportcentrum de Koog
dinsdag 11 augustus13:00 – 16:30Topsportcentrum de Koog
donderdag 13 augustus13:00 – 16:30Topsportcentrum de Koog

Locaties:

Topsportcentrum De Koog

Wezelstraat 7, 1541 LZ Koog aan de Zaan

Op de buitenvelden bij het topsportcentrum.

Sportpark Poelenburg

Poelenburg 464, 1504 NW Zaandam

Op de beachvolleybalvelden bij sportpark poelenburg.