Peuteraanbod buiten

In het kort

Tja het is nog steeds corona en omdat er al sinds de herfstvakantie geen les Nijntje Beweegdiploma is geweest in Wognum gaan we nu een buitenvariant aanbieden! Deze is natuurlijk niet alleen voor de ouders van de Nijntje kinderen maar voor alle ouders met kinderen in de leeftijd 1,5 tot 4 jaar oud.

De activiteit

Elke donderdagochtend, vanaf 15 april tot 17 juni, gaan we lekker buiten bewegen. Het zal iets anders zijn dan de Nijntje lessen die normaal in de sporthal plaats vinden maar we gaan het wel op dezelfde manier opzetten.

Een les duurt ook hier 45 minuten, we gaan beginnen met een spelletje en eindigen met een dansje. Maar alles daar tussen zal toch wel weer net even anders zijn maar we proberen het zoveel mogelijk hetzelfde idee te geven als wanneer we in de zaal gestaan zouden hebben.

Tijdens de buiten les komen alle thema’s van binnen zo goed als allemaal naar voren. Alleen zal er nu iets creatiever gedacht moeten worden hoe bepaalde thema’s hun weg terug kunnen vinden buiten. Het kan dan voorkomen dat je als ouder zijnde ook wat materialen mee van huis moet nemen om ervoor te zorgen dat de les gedraaid kan worden. Zeker in deze tijd is het gebruiken van eigen materialen erg belangrijk om eventuele besmettingen tegen te gaan. Wel zullen het dan uiteraard materialen zijn die je normaal gesproken ook in huis hebt en niet speciaal hiervoor aan hoeft te schaffen, dat zou raar zijn. Denk vooral aan handdoeken die we misschien wel een paar keer nodig gaan hebben en verder zal per keer aangegeven worden wat nodig gaat zijn. We proberen natuurlijk zo min mogelijk voor te laten komen dat jullie als ouders zijnde met een vol gepakte tas met spullen onze kant op moeten komen. Maar soms is het niet anders.

Kosten en aanmelden

De kosten voor 1 les zijn € 7,50 maar voor het volgen van alle lessen is het € 60,-. Per les dient er betaald te worden via een tikkie.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar anouk@ballsports.nl of naar nijntje@volleybalverenigingwognum.nl. In de aanmelding is het uiteraard van belang dat de naam van het kind vermeld wordt maar ook de geboortedatum, het adres en een telefoonnummer.

Voor nu hebben we een schema voor 3 groepen.
De eerste groep start om 9.15 en is klaar om 10.00.
Groep 2 begint om 10.15 en eindigt om 11.00.
Derde groep is van 11.15 tot 12.00.

We hopen natuurlijk dat alle 3 de groepen vol komen. Er is een maximaal aantal kinderen van 6 of 8 per groep. Mocht het zo zijn dat we niet de 3 groepen goed gevuld krijgen dan doen we een stapje terug naar 2. Dan nemen we ongeveer de tijden aan van de normaal indoor Nijntje lessen. Groep 1 is dan van 9.30 tot 10.15 en groep 2 is dan van 10.30 tot 11.15. De 2e groep is dan iets later dan de normale indoor les maar we hebben nu door corona uiteraard wat tijd nodig om goed te wisselen zonder teveel mensen tegelijk bij elkaar en schoon te maken.

Locatie

Waar we deze activiteit dan gaan draaien is in de Speeltuin Leekerweide in Wognum. In deze grote speeltuin zijn veel verschillende mogelijkheden. Er zijn verschillende ondergronden, verschillende toestellen en vooral lekker groot. Zo zitten we niet op elkaars lip in deze tijd!

Stichting Leekerweidegroep heeft 2 opgangen om het terrein op te rijden. Het handigst is om de opgang tegenover de straat Kloostermuur te pakken. Vanaf hier zie je snel de gele torens van de speeltuin en is de speeltuin dus niet te missen. Wanneer je de andere opgang pakt moet je wel een beetje zoeken naar de speeltuin. Je kan deze natuurlijk wel gewoon pakken als je weet waar de speeltuin is!

Er zijn parkeerplekken maar veel zijn er ook wel altijd bezet. Het handigst is om, als je uit Wognum komt, de fiets te pakken!