Vallen, opstaan en weer doorgaan

Wie ben ik

Hi! Ik ben Anouk van Geenen, 25 jaar oud en ik ben de eigenaar van BallSports. Even kort een introductie over mij en waarom ik BallSports opgericht heb.

Vanaf mijn 6e zit ik zelf op volleybal en sinds mijn 13e ben ik bezig met het geven van trainen. Door mijn opleiding ben ik begonnen als externe trainster volleybal bij SportService Amsterdam en wil ik mijn liefde voor sport overbrengen op de jeugd. In mijn tijd was het heel normaal om de hele dag buiten rond te dwarrelen, tegenwoordig brengt de jeugd veel meer tijd door achter de tv, spelcomputer of iets anders. Dit wil ik graag terugbrengen en als bonus ook nog eens meer kinderen aan laten sluiten bij een vereniging.

Een foto van Anouk van Geenen

Welke studie heb ik gedaan

Welke studie heb ik dan gedaan waardoor ik BallSports ingeschreven heb bij de KvK. Ik heb HBO Sport en Bewegen gedaan, dat heet nu Sportkunde, aan de Hogeschool InHolland in Haarlem. Deze opleiding heb ik in 4 jaar tijd afgerond en het meest passend bij mij was het les geven en actief bezig zijn. Het lesgeven aan de kinderen paste toen al het beste bij mij. In 2017, na het behalen van mijn Bachelor, heb ik BallSports dus direct ingeschreven bij de KvK.

Waarom BallSports

Al snel bedacht dat ik door wilde gaan met het lesgeven maar niet als gymdocent. Ik wil op mijn eigen manier de kinderen aan het bewegen krijgen met de focus op de juiste ontwikkeling van de vaardigheden die later van belang zijn! Hoe ik dit doe voor de peuters en kleuters lees je op de volgende pagina’s. Peuters, kleuters.

Ik wil de jongste kinderen proberen te bereiken en die op de juiste manier te stimuleren zichzelf te ontwikkelen en het leuk vinden om te bewegen. Dit wil ik bereiken door te focussen op 4 beweegpijlers. De fijne motoriek, de grove motoriek, het balgevoel en de sensitiviteit. Deze 4 pijlers zorgen voor goede motorische vaardigheden. Goede motorische vaardigheden blijken kinderen te helpen op zowel cognitief gebied (het leren) als bij sociale en persoonlijkheidsontwikkeling.

Clinics

Daarnaast organiseer ik graag clinics. Dit doe ik op het gebied van (beach)volleybal. Zowel voor de afwisseling van de peuters en kleuters maar vooral omdat deze sport mijn sport is. Ik wil mensen daar graag net zo veel plezier in geven als dat ik altijd heb gehad tijdens het sporten. Dit kan dan voor elke doelgroep zijn en met elke idee wat er achter een aanvraag zit. Kan voor een bedrijfsuitje, kan voor een feestje, leuke afsluiter van de gymles of gewoon zomaar, niets is te gek qua idee.