Clinics voor iedereen

Voor wie is het

Een clinic is voor iedereen, van jong tot oud kan meedoen aan een clinic. Het kan een afsluitende gymles zijn, het kan een bedrijfsuitje zijn, een (kinder)feestje of gewoon zo? Niets is te doen als idee waarom een clinic een goed idee is! Daarnaast is er de keuze uit een beachvolleybal clinic of een gewone, indoor, volleybal clinic.

Het draaien van een beachvolleybal clinic kan in Amsterdam of in Zaandam. In Amsterdam is het mogelijk bij de beachvolleybal velden die bij het VUMC liggen en in Zaandam is het mogelijk bij Sportpark Poelenburg. Een andere locatie is natuurlijk ook eventueel mogelijk.

Voor een indoorclinic is het iets anders. Vanwege zaalhuur kunnen we samen opzoek naar een geschikte locatie.

Wat houdt het in

Maar wat houdt een clinic nou precies in?

Het kan zijn dat je het als een toernooivorm wil, in een lesvorm of gewoon even lekker met de voetjes in het zand maar met begeleiding en organisatie.

Ik ben al op locatie voor het afgesproken tijdstip. De locatie heb ik dan al gebruiksklaar gemaakt, de velden zijn klaar en er is voldoende materiaal aanwezig.

Afhankelijk van het idee van de clinic heb ik een voorbereiding gemaakt en zal ik de clinic draaien. Wanneer nodig schakel ik hulp in om te helpen bij de organisatie.

Wanneer het om een toernooivorm gaat dan bedenk ik het hele wedstrijdschema, afhankelijk van het aantal teams dat er mee gaat doen. Dan ben ik wedstrijdleiding maar geef ik van te voren natuurlijk ook nog wat instructies en tips en tricks. Tijdens het toernooi ben ik er voor vragen, let ik op de tijd, houd ik de scores bij en reik ik aan het einde van het toernooi een prijs uit aan de winnaars want naast al het plezier willen we natuurlijk wel één winnaar.

In lesvorm is het allereerst goed om aan te geven dat voldoende tijd ingeboekt moet worden of dat er meerdere contactmomenten zullen plaatsvinden, bijvoorbeeld wekelijks. Zo hoeft er niet snel door de technieken gelopen te worden, is er voldoende oefentijd en kan er uiteindelijk ook op een passelijke manier wedstrijdjes gespeeld te worden, want daar oefen je dan natuurlijk voor!

Hierin heb ik duidelijke lijnen wanneer welke onderdeel geoefend zal worden en hoe lang. Ik geef dan de instructies, geef voorbeelden en loop tijdens het draaien van de oefening rond om te helpen of even 1-op-1 tips te geven. Tijdens deze vorm wordt rustig doorgenomen hoe je bovenhands moet spelen, hoe je onderhands moet spelen, hoe je moet smashen en serveren en natuurlijk het duiken. Want het zandhappen hoort hier natuurlijk bij!

Wil je gewoon met je voetjes het zand in maar wel een klein beetje met begeleiding? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Het gereed maken van het veld, de materialen etc. neem ik dan op mijn rekening en ik ben aanwezig, mochten er vragen zijn. Daarnaast ben ik er natuurlijk ook bij om te zorgen dat alles in goede banen blijft verlopen.

In Amsterdam zijn er 3 velden en in Zaandam zijn dit er 8! Hoe groot je groep ook is er is altijd een oplossing te vinden. Daarnaast is het in Zaandam gratis parkeren op de parkeerplaats voor het Sportpark.