• 06-22304072

Nieuwe zomeractiviteit

Zomeractiviteit informatie Blog

We zijn er al een tijdje mee bezig geweest om iets te bedenken wat in de zomervakantie gedraaid zou kunnen worden als activiteit voor de kinderen die niet op vakantie zullen gaan. Daar is de Zomeractiviteit uit voort gekomen.

Focus tijdens deze activiteit is het aanleren van de juiste motorische vaardigheden, actief laten leren maar ook sociaal bezig zijn. Er kunnen namelijk nieuwe vriendschappen ontstaan omdat kinderen uit andere wijken ook mee kunnen doen, net als op de camping dus!

De zomeractiviteit is gebaseerd op de sporten die ik bij BallSports natuurlijk altijd al betrek. Namelijk volleybal, korfbal, basketbal, handbal, tennis en nog veel meer. Het gooien, vangen, mikken, springen, bewegen, reactievermogen en al die andere vaardigheden die belangrijk zijn zullen terug komen in de sportonderdelen en de spelletjes tijdens de zomeractiviteit.

Jelmer en ik zijn druk bezig geweest om tekst te verwerken in een flyer en poster. De flyer komt deze week als het goed is nog binnen en dan kunnen de flyers rondgebracht worden om mensen te laten weten dat de activiteit gaat komen. Dus dat staat binnenkort op de planning samen met Jelmer. Jelmer heeft sowieso wel veel bijgedragen aan deze activiteit. Hij is eigenlijk de oprichter en ik ben voor de uitvoering ervan. Daarnaast heeft hij het ontwerp van de flyer en poster op zich genomen. Zou niet weten wat ik zonder hem zou moeten hoor, hij doet ongevraagd zoveel voor me 🤗.

Naast het flyeren moet ik nog de echte uitwerking bedenken qua spellen en natuurlijk bedenken wat te doen met slecht weer. Dus er is nog wel wat te doen maar er is ook al veel gedaan!

Toch is dit iets wat ik niet alleen kan doen als er meer dan 11 kinderen komen, dus ik ben ook nog opzoek naar hulp! Tegen betaling uiteraard. Jelmer is er ook wel maar die gaat over de randgebeuren zoals het drinken en de snack.

Het mooie is ook al dat Agora de activiteit gedeeld heeft met al hun scholen in Zaandam, Koog aan de Zaan en Zaandijk via een mail. Hopelijk zullen daar ook aanmeldingen uit voort komen. De scholen van Zaanprimair gaan nog bericht worden maar dit zijn in ieder geval al 13 scholen die bereikt zijn!

Hopelijk gaat het allemaal wat opbrengen en sluiten er veel kinderen aan en gaan we een gezellige zomervakantie tegemoet. Want nog even, een maandje, en het is al zover! Tijd gaat toch best snel ondanks alles. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en ben blij dat Jelmer dit idee aangedragen heeft!