• 06-22304072

Zomeractiviteit week 4

Zomeractiviteit week 4 Blog

Week 4 van de zomeractiviteit is alweer voorbij maar wat is er in deze week allemaal gebeurt? Dat gaat hieronder in de blog verteld worden.

Dinsdag 28 juli

Een dag waarbij het weer een beetje wisselvallig was, wel of geen vestje aan want ja als de zon weg was, was het toch wel wat kouder dan wanneer de zon scheen. Ondanks dat wel een erg leuke middag gehad! 4 kinderen aanwezig, niet veel, en daarom ook gestopt om half 4. Een gehele middag met 4 kinderen is dan toch wel lang, de spanningsboog loopt dan helemaal snel leeg en omdat er maar weinig mogelijkheden zijn om met de andere kinderen wat te doen is het snel te veel.

Wel veel verschillende spelletjes kunnen doen. Vooral aan het eind van de middag Annemaria Koekoek was erg in trek. Dit hebben we dan ook het langst van alles gespeeld omdat ze er geen genoeg van konden krijgen. Maar ook met een strand tennisbatje waren ze goed bezig en het rennen om de bal en die dan tussen het poortje door laten gaan of tussen de benen in zithouding ‘vangen’.
Vandaag ook een niet per se beweeg spelletje tussendoor gedaan, waar is de vis. Gooien met een grote dobbelsteen en aantal kaartjes mogen pakken en kijken of de Vis daar tussen zou zitten.

Woensdag 29 juli

Het idee was om, nu de zomerschool afgelopen was, de woensdag er misschien ook weer bij te pakken als er aanmeldingen zouden komen maar helaas. Nog steeds maar weinig aanmeldingen voor de woensdag en dus is de woensdag ook nu geheel gecanceld. Alleen de dinsdagen en donderdagen draaien we nog bij Koog.

Donderdag 30 juli

Vandaag hulp van een nieuwe juf, voor de kinderen. En ook nog eens een echte juf! Geen sportjuf maar een schooljuf. Jeannette kwam mij vandaag ondersteunen. Er waren 5 kinderen aanwezig wat mij had doen besluiten om een half uurtje eerder te stoppen. Deze kinderen zijn er zo goed als elke keer geweest en ik heb gemerkt dat als er niet zoveel kinderen aanwezig zijn de spanningsboog snel op is.

Wat was het warm! Dit was de uitgelezen dag geweest om met water aan de slag te gaan. De ouders hadden dat niet erg gevonden maar vanuit de stichting die over de velden gaat heb ik daar geen antwoord op mogen ontvangen of we inderdaad met water hadden mogen spelen. We zouden stoppen om 16.00 aangezien het warm was en er maar 5 kinderen aanwezig waren. Toch zijn we uiteindelijk gestopt om half 4 omdat het energielevel van de kids flink aan het zakken was door de hitte. Wel een erg leuke middag gehad waarbij bellenblaas een favorietje was. Ook hier aan het einde Annemaria Koekoek gedaan waarbij zelfs 2 meiden die hadden gezwommen vroegen of ze aan mochten sluiten om dit spelletje mee te doen.

Vandaag was er bij de snack geen komkommer maar krijgen ze vlak voor vertrek wel wat anders lekkers. Snack a jacks zakjes met de smaak barbecue lagen op tafel open waar ze van mochten pakken. Beide zakjes waren op de kruimels na op dus geslaagd volgens mij.

Wat komt er nog?

Er komen nog 2 weken! Volgende week gaat alleen de dinsdag door, de donderdag (6 augustus) heb ik besloten om de middag te cancelen. Er zijn maar 3 kinderen ingeschreven en ik ga dan ergens anders bij aanwezig zijn.
De laatste week hebben we wel weer gewoon de dinsdag en donderdag. Wel moeten we de donderdag dan delen met de korfbalexperience die ook gehouden zal gaan worden op de velden van KZ. Eens kijken hoe dat zal gaan want ja wij zullen dan naar een ander veld moeten en op een andere plek onze snack gaan nuttigen.

Lees hier meer over de Zomeractiviteit
en de ontwikkeling van een kind: