• 06-22304072

Samenwerkingen zomeractiviteit

Blog

Vandaag een blog over de zomeractiviteit en de verbinding met verenigingen. Want hoe mooi is het als verenigingen ook verbonden zijn dit initiatief. Het is natuurlijk nog leuker om samen kinderen meer aan het bewegen te krijgen en misschien zelfs wel kinderen zien te binden aan een vereniging!

Zomeractiviteit so far

De zomervakantie komt steeds dichterbij en dus ook de start van de zomeractiviteit. Er is al aardig wat rond maar er moet toch ook nog steeds wel het een en ander gebeuren. Laatst hebben Jelmer en ik weer geflyerd en toen kwamen ook net na het uit gaan van de Windroos voorbij (wel iets later omdat al veel ouders en kinderen weg waren) maar heb ik toch ook nog wat ouders gesproken en de flyer uitgedeeld. Dit heb ik daarna in de wijk ook op de schoolpleintjes gedaan en daar kwam toch ook nog wel weer wat informatie vanaf waar ik wat aan kan hebben. Zeker als ik dit ook vaker wil gaan doen!

Toch moet er ook nog in het havengebied en op het Eiland nog wat rondgebracht worden. Nog iets meer dan een week voordat het gaat beginnen dus dat kan nog. Ook merk ik dat in deze periode ook pas berichten in de nieuwsbrieven van scholen komen dus wie weet gaat dat ook nog helpen!

Nu ook druk bezig om te bedenken welke soort spelletjes en oefeningen zullen passen bij welke dag. Want elke week gaat wel een soort thema hebben waar ik me aan wil gaan houden. En een goede voorbereiding is het halve werk.

Samenwerkingen

Niet alleen ik ga de activiteit geven. Hoe leuk ik sommige dingen ook over kan brengen een sport waar ik zelf niet zoveel verstand van heb draag ik graag over. Zo komen er dus verschillende verenigingen om een clinic te komen geven over hun sport! Hoe leuk en vet is dat?

De sporten die ik zelf niet aan zal bieden zijn bijvoorbeeld beachvolleybal, tennis, korfbal en voetbal. Ik weet zelf echt wel aardig wat af van voetbal en tennis maar het is beter om dit aan een ‘professional’ van de sport over te laten. Daarnaast kan zo nog beter de verbinding met een vereniging gemaakt worden. Ja de zomeractiviteit draait om sociale contacten en motorische ontwikkeling maar ook zeker om het aangaan van een sport en de binding dan met een vereniging. Om deze connectie goed te laten verlopen komt er dus iemand van de vereniging die de sport uit zal komen leggen.

Er zijn dus al aardig wat verenigingen en personen die een datum hebben aangegeven waarop zij langs zullen komen om de kinderen kennis te laten maken met hun sport. Wanneer welke sport komt is nog een verrassing, dat zien de kinderen op de dag zelf, maar nog lang niet alle dagen zijn vol met kinderen. Het zou toch fantastisch zijn dat alle dagen geheel vol zijn en dat de clinicgevers dus ook heel veel kinderen hebben die zij hun sport zullen leren!

To do

Kortom veel al rond maar ook nog wel wat te doen en eigenlijk niet heel veel tijd meer. Aan de bak dus!

Lees hier meer over de Zomeractiviteit
en de ontwikkeling van een kind: