• 06-22304072

Eerste week zomeractiviteit

Blog

In deze blog zal ik een terugblik geven op de eerste week. Hoeveel kinderen zijn er geweest, wat voor weer had ik, was het geslaagd en ik ga een beetje vooruit kijken over hoe volgende week eruit gaat zien.

Dinsdag 7 juli

Dinsdag 7 juli was de eerste dag van de zomeractiviteit. Vooraf stonden er 12 kinderen ingeschreven maar op het laatste moment helaas nog 2 afmeldingen. Toch 10 kinderen om de middag voor te geven!
Aan het begin vond ik het toch best spannend, kreeg mijn broodje niet eens op. Wist niet goed of het een succes zou worden en daarom keek ik wel een beetje tegen de middag op. Maar toen de kinderen eenmaal binnen kwamen was die spanning al snel verdwenen. Het scheelde ook dat het dinsdag toch eigenlijk wel heel erg lekker weer werd. We waren net een half uurtje bezig en er werd al gevraagd of de vestjes uit mochten en of de lange broeken uit mochten.

Een geslaagde middag dus wel. Allemaal enthousiaste kinderen en vooral vrolijke gezichtjes. Zelfs aan het eind van de middag waren er kinderen die niet weg wilde of juist nog door wilde spelen met elkaar. Bij het gedag zeggen vroegen de ouders natuurlijk hoe het gegaan was en geen één kind had zich misdragen dus ook dat was positief! Het laatst opgehaalde kind bleef zelfs maar zwaaien naar ons, had het zo leuk dat ie helemaal geen afscheid wilde nemen. Ook hoorde ik van een ouder dat de kinderen het de rest van de dag maar bleven hebben over wat er allemaal gedaan was.
En er was veel gedaan! Elk kwartiertje kwam er een nieuw spelletje dus dat geeft al aan hoeveel er gedaan is.

Woensdag 8 juli

Voor de start van de zomeractiviteit besloten om toch de eerste 3 woensdagen toch maar even niet door te laten gaan. De zomerschool is de eerste 3 weken en dan kijken of de woensdag daarna zal gaan lopen! Waren ook net iets te weinig kinderen ingeschreven om de woensdagen wel door te laten gaan. Toch zou het leuk zijn om de zomeractiviteit met de voetjes in het zand een keer door te kunnen laten gaan!

Donderdag 9 juli

Donderdag 9 juli zou de tweede dag van de zomeractiviteit worden. Helaas was aan het begin van de week al bekend dat het zou gaan regenen maar buienradar gaf op de dag zelf aan dat het ‘s middags droog zou zijn. Niets was minder waar want de gehele middag heeft het nog wel geregend. Niet heel hard maar voldoende om te beslissen de middag te cancelen. Ik had eerst bedacht dat de middagen ook best doorgang zouden kunnen vinden als het zou regenen maar gekeken naar vandaag leek het me toch niet verstandig. Ik wilde het niet op mijn geweten hebben dat de kinderen het te koud zouden krijgen of onderuit zouden gaan doordat de ondergrond te glad was door de regen.

Volgende week

Het vooruitzicht voor volgende week is stukken beter. Ze zeggen dat het na het weekend weer mooier moet worden dus dat hopen we dan maar. Als het weer mee gaat werken hoeft er ook niet nog een keer de les afgezegd te worden. Een aantal kinderen zijn ook al voor meerdere keren ingeschreven en daarvan weet ik dus dat die volgende week zullen komen! Toch zijn er nog voldoende plaatsen over voor nieuwe inschrijvingen.
Ga dus naar het formulier als je jouw kind nog (een keer) in wil schrijven: https://forms.gle/T57gks6eQ1Z3mQTX6

Lees hier meer over de Zomeractiviteit
en de ontwikkeling van een kind: