• 06-22304072

Derde week zomeractiviteit

Blog

Iets later dan de andere 2 blogs maar alsnog op tijd voordat week 4 alweer van start gaat! In deze blog ga ik vertellen wat er in week 3 zoal gebeurt is en hoe week 4 er uit zal komen te zien.

Dinsdag 21 juli

Helaas waren er deze dag maar 4 kinderen aanwezig. Er zouden er 5 zijn maar 1 kind is al meerdere malen niet op komen dagen en wordt nu dus eigenlijk al niet meer meegenomen in de planning. Doordat we maar 4 kinderen hadden stopten we wel een uurtje eerder. Hoe leuk het ook kan zijn met 4 kinderen, 3,5 uur is dan toch echt wel lang.

Vandaag dan maar veel gooien en mikken gedaan. Dit was dan wel weer een voordeel van een klein groepje hebben dat ik ieder kind goed kon helpen en aanwijzingen kon geven. Het gooien in de korf wilden ze graag proberen en met een klein groepje is dat ook mogelijk zonder dat ze te veel stil staan en niets doen. Daarnaast kon er met veel verschillend materiaal gekeken worden welke afstanden gehaald konden worden. Uiteraard werd ook vandaag de frisbee gebruikt, die is toch wel heel erg in trek bij een aantal!

Donderdag 23 juli

Deze dag was nog even een vraagteken wie ik zou kunnen hebben als extra handje om met de kinderen naar de WC te gaan maar uiteindelijk had ik zelfs 2! extra handjes. In de vorm van oma en tante die aanwezig waren. De kinderen vroegen waar de meester was maar waren uiteindelijk net zo blij met 2 juffen erbij.

Er waren vandaag 7 kinderen aanwezig. Eentje kwam zelfs na zijn tandarts afspraak door om toch nog mee te kunnen doen! Ook was er een kindje aanwezig wat nog niet zolang in Nederland was maar toch mee kwam doen. Wat een schatje was dat en eigenlijk ook al aardig goed ontwikkeld op bepaalde gebieden. Het feit dat zijn Nederlands nog niet zo heel goed was stond helemaal niet in de weg wat het nog leuker maakte dat het zo geslaagd was! De kans is aanwezig dat hij hierna ook vaker aanwezig zal zijn omdat het zo leuk gegaan is wat mij natuurlijk nog blijer maakt.

Vooruitzichten

4 week staat op het punt van beginnen wat betekent dat we over de helft zijn en nog 3 weken te gaan hebben. De zomerschool is nu ook voorbij wat misschien gaat resulteren in nieuwe aanmeldingen erbij. Dit zou mooi zijn maar de kans dat de velden van Silicium er op de woensdag bij genomen zullen worden is nog steeds klein helaas. Maar ook is aankomende dinsdag nog lang niet goed gevuld om de les door te kunnen laten gaan, nog zoveel plekken over dus hopelijk komen er ook nog voldoende aanmeldingen binnen!
Inschrijvingsformulier

Er is nog zoveel te doen met het materiaal wat ik heb maar niet alles kan met de gehele groep tegelijk gedaan worden. Afhankelijk van hoeveel kinderen er bij de aankomende lessen aanwezig zullen zijn en de helpende handjes die ik heb daar toch maar eens een indeling van gaan maken zodat het ook een keer niet met de gehele groep gedaan zal worden. Kijken hoe dat dan zal gaan.

Lees hier meer over de Zomeractiviteit
en de ontwikkeling van een kind: