• 06-22304072

De Zomeractiviteit

Speelgoed en spelboeken ter inspiratie Blog

Nog iets minder dan een maandje en dan is het al tijd voor de zomervakantie! Dit houdt ook in dat de zomeractiviteit dus over minder dan een maand gaat starten, nog lang niet alles is 100% rond maar we gaan steeds meer wel die richting op. In deze blog zal ik uitleggen wat er precies tijdens de zomeractiviteit zal gaan gebeuren en waarom ik deze aanbied.

De ontwikkeling met verschillende sporten

Tijdens de zomeractiviteit zullen er zoals eerder al vermeld verschillende onderdelen van verschillende sporten voorbij komen. Zoals volleybal, korfbal, voetbal, handbal, basketbal, tennis, badminton en meer. Omdat BallSports staat voor in ieder geval van deze sporten namelijk Volleybal, Handbal, Basketbal en Korfbal is het vanzelfsprekend dat we deze sporten gaan doen tijdens de activiteit Maar dat betekent niet dat er ook andere sporten naar voor zullen komen. BallSports draait om het feit om kinderen meer aan het bewegen te krijgen en daar heb je elke sport voor nodig. Iedere sport heeft zijn eigen aspecten die de ontwikkeling van ieder kind ondersteund.

Grondmotorische vaardigheden

Daarnaast heb ik al verteld dat we ook bezig gaan met de grondmotorische vaardigheden. Dit zijn onder andere gooien, vangen, springen, hinkelen, stuiteren, balanceren, reactievermogen, kruipen, spierkracht en bewegen in zijn algemeenheid. Deze vaardigheden heeft elk kind nodig om zich goed te ontwikkelen. De belangrijkste vaardigheid die een kind al vroeg moet leren is het kruipen en rollen, daarmee staat of valt de ontwikkeling van het kind.

De BallSports Pijlers

Naast de ontwikkeling op het gebied van bewegen, is ook juist het sociale aspect van sporten de reden waarom ik de zomeractiviteit wil organiseren. Vroeg beginnen met sociale ontwikkeling geeft profijt wanneer de kinderen ouder zijn.

Deze onderdelen vallen ook onder mijn pijlers waar ik vanuit BallSports mee werk. De fijne motoriek, de grove motoriek, het balgevoel en sensitiviteit.

Dit was een klein kijkje in de keuken wat er qua achtergrond nodig is om een goed evenement voor de kids in elkaar te kunnen draaien. De uitwerking qua opdrachten op het gebied van de sport en spel uitvoering is nog lang niet rond maar alle boeken die ik daarvoor in huis heb worden in ieder geval geraadpleegd. Meer informatie daarover zal dus nog even op zich laten wachten maar ook dat ga ik binnenkort met jullie delen, een kleine preview dan natuurlijk.

Tot die tijd heb ik al een aantal filmpjes voor jullie die ik eerder heb opgenomen toen we nog niet zoveel naar buiten mochten. Dan kunnen jullie alvast thuis aan de slag!

VLOGS