• 06-22304072

BallSports gaat (weer) digitaal

CTO Blog

2 weken terug plaatste ik weer eens een blog en ook nu valt er wel weer wat te vertellen. Dus reden genoeg om weer een blog te gaan schrijven.

Vorige Blog

In mijn vorige blog gaf ik aan dat er een nieuwe samenwerking ontstaan was met CTO ’70 in Duivendrecht. Daar heb ik nu dan echt 3 lessen geheel zelfstandig gegeven en ook een super leuke Sinterklaas les mogen organiseren samen met de CMV trainster. Vorige week kreeg ik een trui van de voorzitter om te laten zien dat ik echt verbonden ben aan CTO momenteel.

Verbinding

Niet alleen op deze manier is mijn verbinding zichtbaar met de vereniging. De verbinding met de kinderen staat centraal en die is nu al zichtbaar en voelbaar. Binnen de groep is er een kindje wat normaal alleen dingen durft te doen als hij broer en zus, vooral zus, mee doen en helpen. Nu komen die dus netjes mee om voor hun CMV training te helpen bij hun zusje maar de laatste les zijn ze mooi overgeslagen. Het meisje in kwestie heeft mij gevonden en zoekt heel erg het contact.


Ik moet haar helpen met het overwinnen van haar angsten, al durft ze echt meer in der eentje dan ze denkt. Nu hadden we de laatste les de touwen, zat ze heerlijk op te slingeren maar uiteindelijk kreeg ze last van haar handjes. Niet zo gek want de touwen zijn best ruw. Toen maakte ik een grapje door haar handen tegen mijn wangen aan te wrijven om de pijn weg te halen en dit wilde ze hierna elke keer als ze op de touwen gezeten had. Dat laat aan mij zien dat ik als juf voor haar nu een belangrijke rol heb en dat ze graag mijn hulp wil en ook durft te vragen.

Helaas heeft mijn nieuwe avontuur bij CTO in dit jaar kort maar geduurd want de laatste les, waar vriendjes en vriendinnetjes mochten komen, is gecanceld. De sporthallen moeten weer sluiten dus voor mij tot 19 januari ook weer geen lessen. Nu zal het zelfs tot iets later dan 19 januari zijn om goed aan een nieuwe reeks te beginnen. De eerste week van februari is de planning om alle lessen weer op te pakken, zowel in Wognum als in Duivendrecht. Bij beide zal dan hopelijk zowel peuter als kleuter les mogelijk zijn.
Ook krijg ik in die week weer 2 stagiaires van de opleiding Social Work MBO om mij te helpen bij de kleuter lessen in Wognum.

Wognum

Om de verbinding met mijn peuters uit Wognum toch nog even een beetje te laten merken, ondanks dat we al sinds de herfstvakantie geen les hebben, heb ik ze een kerstkaartje gestuurd. Gewoon om te laten merken dat ik nog aan ze denk, dat ik ze mis en dat we hopelijk in het nieuwe jaar weer verder mogen gaan.
Van 1 ouder heb ik een mailtje gekregen na aanleiding van de kaart. Zij schreef: “Wat een verrassing dat we een kerstkaart in de bus kregen! Heel erg lief en attent, dankjewel. Mijn zoon (noem even geen namen) vraagt nog regelmatig naar ‘juf Anouk’; zijn eerste (en enige!) juffie : )”.
Voor dit soort dingen doe ik het. Dit maakt mij dag goed om zulke reacties te krijgen.

Weer digitaal

Omdat er dus voorlopig geen lessen op de planning staan wil ik weer wat filmpjes op gaan nemen. Dit had ik al een hele tijd geleden ook al op de planning staan maar omdat ik toen wel gewoon lesgaf kwam dat eigenlijk niet altijd uit. Nu ga ik daar weer tijd voor hebben dus kan ik weer het een en ander uit gaan werken.
Ook heb ik een plek gevonden waar ik de ruimte heb om de filmpjes op te gaan nemen en hoef ik het niet meer thuis te doen op een te klein stukje. Nu alleen nog even gaan bedenken wat ik precies wil gaan filmen en hoe en dan kan ik binnenkort hiervoor aan de slag. Dan ga ik mijn YouTube kanaal weer even vullen, werd wel tijd.

Het vervolg

Het is even wachten hoe het er in het nieuwe jaar uit zal gaan zien maar we houden goede moed dat we in februari toch echt wel weer verder mogen. Nu volle focus op het bedenken van leuke spelletjes en oefeningen voor thuis en die gaan filmen om te delen. Wanneer ik wat gefilmd heb zal ik daar ook wel weer een blog over gaan schrijven. Zo kan ik mijn tijd wel vullen.